Håøya rundt fra Høvikvollen lørdag 19 november 2011

Hadde gått hele uka og ventet på en skikkelig padletur, så denne hadde jeg gledet meg til.  Kjørte bort til Høvikvollen, og la ut der.  Padlet via Høvikskjæra, nordenden av Håøya, før jeg la kursen ned til Oscars borg.  Her hadde jeg håpet å få noen fine bilder av Moses og Aron, men fra kajakk høyde, så var de ikke engang synlig.  Neste gang får jeg legge inn en stopp på borgen, og gå iland og ta bildene.
Jeg padlet bort til Furuholmen, hvor jeg hadde planlagt lunch.  Kom 3 andre padlere forbi mens jeg spiste, ingen kjente.
Utenfor Furuholmen har noen klart det kunsstykke, og legge en flytebrygge tvers over sundet mellom Furuholmen og fastlandet.  Direkte livsfarlig, med tanke på at det forsatt er en god del hobbyfiskere i småbåter utpå.  Bryggen er fortøyd både til land og Furuholmen, så sundet er totalt avsperret for andre enn kajakk (som sklir over tauene).
Denne brygga er jo selvfølgelig ikke merket på noe draft, og heller ikke synlig på kartplottere, så kommer det en småbåt i litt fart her, i dårlig sikt eller mørke, da smeller det.
Siste del av turen gikk kjempefint, og langs land ved Hjelp, fikk jeg se flere store torsk som sto på grunna og beitet.  Så neste gang, legger jeg med ei Hawai slynge på dekk, så får vi se om middagen kan sikres!
Alt i alt en kjempefin tur, som ble 21,5 km totalt.
Min herlige Explorer klar for ny tur!

                                       
Høvikskjæra

Fine små passasjer, på nordenden av Håøya

Stille i Drøbaksundet

Oscars Borg

Lunch i det fri, alltid like blid!

Idiot plassering av ei brygge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar